Hvad er forskellen på de mest populære lånetyper?

Hvis man lige står og mangler penge i dagligdagen, så er det rigtig let at låne penge. Det er uanset om det er til udbetalingen af en bil, eller om det er mad, drikke eller en ny telefon der mangler.

Det kan dog være svært helt at hitte rede i, hvad de mange forskellige lånetyper egentlig er, og hvad der er så forskelligt ved dem. Derfor har vi valgt at kigge på de mest populære lånetyper på nettet, og forklare hvad forskellen er på dem og et billigt lån.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et let og hurtigt lån, som du kan låne helt uden at stille sikkerhed. Udbyderen stiller derfor ikke noget krav til, at du skal kunne bevise hvad du skal bruge pengene til, eller hvordan du vil betale pengene tilbage.

Et kviklån tillader typisk, at du kan låne op til 15.000 kroner, og pengene vil stå på din konto ganske kort tid efter. Her vil det typisk være den næste hverdag.

Renterne på et kviklån vil ofte være i den høje ende, men det skyldes den simple grund, at du ikke skal stille sikkerhed. Det giver udbyderen større risici, og derfor er renterne altså lidt højere.

Hvad så med et SMSlån?

SMSlånet har du helt sikkert hørt om før. Her kan du låne penge via din mobiltelefon, og det kræver blot et par enkelte klik. Tidligere foregik det ved, at du sendte en sms, men dem model er efterhånden skrottet.

Nu skal du blot ind på udbyderes hjemmeside, ansøge om lånet og bekræfte det via dit NemID. Derefter vil du typisk få indbetalt pengene på din konto allerede en time efter.

Et SMSlån adskiller sig fra et Kviklån ved, at beløbet du låner i sådan et lån ofte vil være lidt lavere, og samtidig vil beløbet stå hurtigere på din konto.

De har dog begge til fælles, at der ikke skal stilles sikkerhed, men det betyder også, at renterne er en anelse højere end ved andre lån.

Og så er det forbrugslånet?

Det tredje og sidste lån vi vender i denne artikel, er et forbrugslån. Dette lån adskiller sig ved, at beløbet du låner oftest vil være meget højere. Du kan faktisk låne op til 350.000 kroner via et forbrugslån. Løbetiden for et forbrugslån er ofte mellem et år og op til 15 år, se mere på www.laaneberegneren.dk.

Samtidig så vil der også gå lidt flere dage, før pengene står på din konto, og er klar til brug. Med et forbrugslån behøver du dog ikke at forklare, hvad du skal bruge pengene på. Det skal du eksempelvis, hvis du skal låne penge i din bank.

Selvom kviklån, smslån og forbrugslån ofte vil lyde ens, så er der stor forskel på de vilkår, som du bliver mødt af hos de forskellige udbydere. Derfor kan to næsten identiske smslån sagtens være vidt forskellige. Undersøg derfor altid, hvilken aftale du indgår, inden du ansøger om lånet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.