Kalundborg – en moderne havneby

Det smukke danske land består af 8.750 km kystlinje, og der er intet sted i landet, der er mere end 52 km fra havet. Alligevel findes der byer langs stækningerne, der emmer lidt mere af hav, fiskeri, strande og smuk natur. En af disse byer er Kalundborg. På Sjællands vestkyst, og med både natur og kultur i højsædet, finder du en af Danmarks mest spændende byer.  

Tilbud til alle – små og store

Kalundborg er en by for ung og gammel, høj og lav. Med tilbud der spænder fra babysalmesang og middelalderbyvandring til fodboldskoler og loppemarkeder, ja, så er der noget for enhver smag. Kalundborg formår at skabe fællesskaber for alle på trods af alder. Du kan endda finde tilbud for din bedste firbenede ven, da der i juli inviteres til hundedag hos Birkegårdens haver. Det må siges at være et udvalg for alle. 

Kalundborg er en by, der instinktivt inviterer alle til at nyde den smukke omkringliggende natur. I byen ses en stor del af den allerede omtalte kystlinje, og det ville være en skam, hvis du ikke fik oplevet den smukke udsigt, der findes her i byen. Med en så smuk natur er det nærmest en selvfølge, at denne skaber de pittoreske rammer om den kulturelle scene i byen og omegnen. Hos Keramikstuen på Røsnæs har Inger og Jørgen formået at skabe et miljø, der passer præcist ind i den beskrivelse. Her kan du hengive dig til kunsthåndværk skabt af lokale, imens du kan nyde den smukke udsigt over fjorden. 

Imponerende havnepark

Kalundborg havnepark er et af byens nyeste kulturelle brændpunkter. Parken er i skrivende stund stadig på åbningsstadiet, men man må sige, at de har fået skabt noget imponerende i byen. Parken er for alle, og dette ses især igennem de arrangementer og tilbud, der finder der. Sidste sommer viste parken med stor succes eksempelvis herrernes fodbold-VM, hvor både store og små fulgte med på den kæmpeskærmen. Om sommeren er der flest spændende arrangementer. F.eks. loppemarkeder – både for børn og voksne, og udover dette vil en badezone og nye kajkanter blive indviet.  

Idyllisk havnemiljø

Man skulle tro, at Kalundborg med sin unikke skønhed udelukkende kunne leve af turisme, men sådan er det ikke. Kalundborg rummer en række store virksomheder, som man uden at prale kan kalde for eksportsucceser, og en af dem er havbruget Musholm A/S, opkaldt efter den lille ø Musholm som mange sommerhusejere ved Storebælt har udsigt til. Med Niels Dalsgaard ved roret beskæftiger Musholm mange sæsonarbejdere i pakkeriet samt folk med forstand på salg, logistik, økonomi og administration på kontoret i de hyggelige omgivelser på Reersø Havn. Til havnen valfarter sommerhusejere og turister hver sommer for at sejle, spise is eller købe alt godt fra havet til frokostbordet.

Online overblik

Et overblik er altid godt, og lige netop dette får du på den byportal, der omhandler Kalundborg. På Dit Kalundborg, samles alt dét tilflyttere og borgere kunne være interesseret i – på ét sted online. På denne måde gøres det nemmere for alle, der primært henter deres nyheder på små og store skærme, at informeres om og deltage i byernes arrangementer og andre tilbud. Byportalerne er tilstede flere steder over hele landet, indtil videre primært på Sjælland. Så gør dig selv en tjeneste og besøg Dit Kalundborg for endnu mere information om dit næste besøg i en af Danmarks mest charmerende byer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.